Flóra Virágboltja
2012.04.13.

Pipacs

Pipacs

Izlandi mák - pipacs. Sokáig ácsingóztam utána. Kicsit hűtlen lettem, azt hiszem - az újdonság varázsa teljesen elcsábított. Hiába bólogattok boglárkák... A szívem most másé.

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Nézd meg. Lélegzetelállítóan szép és nagyon trükkös virág. Először kis jelentéktelen zöld szörnyecskének látszik. Üreges, szőrös szárán egy kis zárt bimbó. Semmi különös. Aztán pár nap múlva a bimbó felhasad és előtűnik a szirom. Végre, megtudod hogy milyen színárnyalathoz van épp szerencséd. Széles a paletta a fehéren, a halványsárgán, a púderrózsaszínen, a korallon keresztül egészen a sötét narancsig. Mesés akvarell árnyalatok. Színátmenetes, batikolt szirmok - ellenállhatatlanok!

Nem olyan hűtlenek, mint a mezei - út széli piros társaik. Ők akár napokig gyönyörűek. Nem csak vágott virágként gyönyörködhetsz benne, hanem akár a kertedbe is kiültetheted. Fényes, de hűvösebb helyet keress neki. (Én is épp erre készülök.)

Pipacs

Nagyon jól mutat bohém, romantikus jellegű elrendezésekben. Mivel igen uralkodó virág, elég belőle egy két szál is. Kerti rózsákkal, levendulával, kamillával, craspediával csodás párosítás a nyári időszakban. Természetes, natúr kiegészítőket válassz hozzá. Pöttyös - csíkos textileket, lenvászon anyagokat, natúr cserepet vagy kopott bádog tartókat. Régi teásdoboz és persze a  kedvenc dunsztosüveg is remek lehet!

Olyan kis finom. Pergamenszerű. Ahogy a gyűrött szirmai szépen gondosan bele vannak hajtogatva a bimbóba. Nézem és arra gondolok, hogy mennyire fantasztikus is a  természet.

A legelső designer, festő, szobrász, divattervező ...

Pipacs

Pipacs

Remélem, a szenvedélyem irántuk Rád is átragadt! Legszívesebben most mindenbe csak Őt tenném!

Szóval, tudod hol találsz minket. Akár bohém menyasszony vagy, akár csak  úgy - mert szeretnél valami igazán nem mindennapit különlegeset. Higgy nekem imádni fogod!

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

A második képen látható elrendezésbe a pipacsokon kívül jácintot, féltékeny kis boglárkát, fürtös györgyikét, némi jázmin indát tettem.

És még egy tikot el kell, hogy áruljak. Az illata bár nagyon halvány - olyan akár az eső utáni földé.

Pipacs

2012.04.01.

Magnólia

Imádom ezt az időszakot, mikor minden mozgásban van és változik. Este az ablakból nézem a fákat - épp csak rügyeznek, de reggel, mire felkelünk, a napfényben csak úgy ragyog a sok apró smaragd levél. A gyümölcsfák virágba borulnak, de mire két nap múlva arra jársz, már csak a szél kavarja a szirmokat. Nem bírok ilyenkor bennt ülni, mennem kell. Virágot kell szednem, növényeket ültetnem. Magamba szívni, elcsípni a változást.

Magnólia

A természet nagy hatással van rám, a munkámra. Csak meg kell figyelni egy egy virágot, egy rügyező ágat, egy kert részletet egy tájat ... ezek mind mind észrevétlen belém ivódnak, inspirálnak.

Magnólia

Nézdd meg a zöldek, kékek, lilák mesés árnyalatait, a növények színeit, textúráját! A nefelejcs levelei, szárai kicsit szőrösek, bökősek. A fürtös györgyike ruganyos gumis. A magnólia elképesztő, bársonyosan aranyló szirmú.

Ibolya

Ibolya

Épp ezért szeretek virágokkal dolgozni. Szeretem a végtelen egyszerűségét, kézzelfoghatóságát. Hogy egy élettel teli dologgal foglalkozom, ami önnmagában is csodás. Próbálok valamiféle kényes egyensúlyt teremteni szabályos és szabálytalan között. Kicsit hanyagnak tűnhet, persze ehhez a látszólagos hanyagsághoz gondos odafigyelés és az arányok pontos betartása szükséges.

Magnólia

Ibolya

Fürtös györgyike Szeretem a klasszikus, régimódi kerti virágokat. Kicsit tökéletlenek minden levél, szirom más és más, kicsit foltos, gyűrött, szabálytalan ... messze nem makulátlanok és pont ettől olyan rohadtul gyönyörűek!

Ibolya

Magnólia

A virágokat a nagymamám kertjében szedtem. Kismeténg, nefelejcs, ibolya, fürtös györgyike. A magnólia - ó, az az én tikom marad... de annyit elárulhatok, hogy napok óta mindenhol csak őt keresem, bármerre is  járok ... Hát nyisd ki jól Te is a szemed!

Ág

2012.03.29.

Kehely 1

Mindig nevetnem kell, ha ránézek! Olyan vidám kis virág. Egy ideig a nevét is képtelen voltam megjegyezni. Craspedia - még a nyelved is belegabajodik.

Bogyó

Először külföldi esküvős és lakberendezős honlapokon pillantottam meg, aztán elkeztem vadászni rá. Izgalmas, amikor egy virágot, amire már rég fáj a fogad először fogsz kézbe. A mi viszonyuk körülbelül tavaly február óta tart. Azóta folyamatosan használom a boltban és nagy örömömre egyre több esküvőm meghatározó virága.

Bogyó és kehely

Rusztikus, romantikus hangulatú virágos elrendezésekbe egyszerűen tökéletes! Nagyon jól illenek hozzá a fűszernövények. Levendula lilája, levelének szürke tónusa. Az ezüstös árnyalatok csak még jobban kihozzák a színét. Nyuszifül, zsálya, rozmaring, eukaliptusz, kamilla - mind mind jó válsztás. Én imádom halvány rózsaszínnel is, úgy talán még bohémabb az összhatás.

Boglárka

Ha modern hangulara vágysz, párosítsd succulentekkel - pozsgásokkal, mint a kövirózsák. Nagyon mai, friss és izgalmas. Széles a paletta - bordótól a szürkén keresztül a zöldön át, a liláig bármit megtalálhatunk. Így egy nagyon tartós dekorációt kaphatsz. Szépen szárad, szinte alig van különbség az élő és a már kiszárdt növény között. Érdemes otthonodat díszíteni vele. Sokféle enteriőrbe beleilleszthető. (Szárított virág, de egy modernebb értelemben.)

Bogyó és Csibe

Bogyó

A képeken látható elrendezésben, fehér boglárkát, papagály tulipánt, hunyort, virágzó barackágat és némi jázmin indát használtam. És  persze a craspediát!!!

Vicces virág, ha nem hiszed, hát gyere, nézd meg a saját szemeddel!

Bogyó és kehely

2012.03.25.

Hajdísz

Néha muszály lelassulni. Egyenletesen lélegezni . Sétálni céltalanul, nézni valami egyszerűen szépet. Nevetni apró jelentéktelen dolgokon. Látszólag semmit sem csinálni - semmi fontosat. Sehová sem sietni. Semmin sem aggódni, csak lenni... lenni kicsit.

Tavaszi koszorú

Virágokból koszorút fonni - feleslegesnek tűnik, gondolhatod magadban... hisz úgyis elhervad. Pedig pont ez a lényege - hogy valamit létrehozol, ami akkor és ott azonnali örömöt, kielégülést okoz.

Tavaszi koszorú

 Szegény, gyűrött kis anemona... Egyszerűen nem tudtam ellenállni...

Barka

Nem kell hozzá sok minden. Én a maradék egy két szál virágból dobtam össze. Egy fűzfa barka ágat csavartam  a jázmin virágzó indáival, amit egy púder boglárka és egy anemona díszít. De bármi megteszi, amit a kertben, réten találsz. Dekordrót pici olló mindig lapuljon a táskádban, ezek  a szabadban megkönnyítik a dolgodat. Higgy nekem egy szempillantás alatt elkészülsz vele...

 << újabb   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  régebbi >>