Flóra Virágboltja
2012.04.13.

Pipacs

Pipacs

Izlandi mák - pipacs. Sokáig ácsingóztam utána. Kicsit hűtlen lettem, azt hiszem - az újdonság varázsa teljesen elcsábított. Hiába bólogattok boglárkák... A szívem most másé.

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Nézd meg. Lélegzetelállítóan szép és nagyon trükkös virág. Először kis jelentéktelen zöld szörnyecskének látszik. Üreges, szőrös szárán egy kis zárt bimbó. Semmi különös. Aztán pár nap múlva a bimbó felhasad és előtűnik a szirom. Végre, megtudod hogy milyen színárnyalathoz van épp szerencséd. Széles a paletta a fehéren, a halványsárgán, a púderrózsaszínen, a korallon keresztül egészen a sötét narancsig. Mesés akvarell árnyalatok. Színátmenetes, batikolt szirmok - ellenállhatatlanok!

Nem olyan hűtlenek, mint a mezei - út széli piros társaik. Ők akár napokig gyönyörűek. Nem csak vágott virágként gyönyörködhetsz benne, hanem akár a kertedbe is kiültetheted. Fényes, de hűvösebb helyet keress neki. (Én is épp erre készülök.)

Pipacs

Nagyon jól mutat bohém, romantikus jellegű elrendezésekben. Mivel igen uralkodó virág, elég belőle egy két szál is. Kerti rózsákkal, levendulával, kamillával, craspediával csodás párosítás a nyári időszakban. Természetes, natúr kiegészítőket válassz hozzá. Pöttyös - csíkos textileket, lenvászon anyagokat, natúr cserepet vagy kopott bádog tartókat. Régi teásdoboz és persze a  kedvenc dunsztosüveg is remek lehet!

Olyan kis finom. Pergamenszerű. Ahogy a gyűrött szirmai szépen gondosan bele vannak hajtogatva a bimbóba. Nézem és arra gondolok, hogy mennyire fantasztikus is a  természet.

A legelső designer, festő, szobrász, divattervező ...

Pipacs

Pipacs

Remélem, a szenvedélyem irántuk Rád is átragadt! Legszívesebben most mindenbe csak Őt tenném!

Szóval, tudod hol találsz minket. Akár bohém menyasszony vagy, akár csak  úgy - mert szeretnél valami igazán nem mindennapit különlegeset. Higgy nekem imádni fogod!

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

Pipacs

A második képen látható elrendezésbe a pipacsokon kívül jácintot, féltékeny kis boglárkát, fürtös györgyikét, némi jázmin indát tettem.

És még egy tikot el kell, hogy áruljak. Az illata bár nagyon halvány - olyan akár az eső utáni földé.

Pipacs

Kattints ide új komment írásához!
Új hozzászólás