Flóra Virágboltja
2012.04.01.

Magnólia

Imádom ezt az időszakot, mikor minden mozgásban van és változik. Este az ablakból nézem a fákat - épp csak rügyeznek, de reggel, mire felkelünk, a napfényben csak úgy ragyog a sok apró smaragd levél. A gyümölcsfák virágba borulnak, de mire két nap múlva arra jársz, már csak a szél kavarja a szirmokat. Nem bírok ilyenkor bennt ülni, mennem kell. Virágot kell szednem, növényeket ültetnem. Magamba szívni, elcsípni a változást.

Magnólia

A természet nagy hatással van rám, a munkámra. Csak meg kell figyelni egy egy virágot, egy rügyező ágat, egy kert részletet egy tájat ... ezek mind mind észrevétlen belém ivódnak, inspirálnak.

Magnólia

Nézdd meg a zöldek, kékek, lilák mesés árnyalatait, a növények színeit, textúráját! A nefelejcs levelei, szárai kicsit szőrösek, bökősek. A fürtös györgyike ruganyos gumis. A magnólia elképesztő, bársonyosan aranyló szirmú.

Ibolya

Ibolya

Épp ezért szeretek virágokkal dolgozni. Szeretem a végtelen egyszerűségét, kézzelfoghatóságát. Hogy egy élettel teli dologgal foglalkozom, ami önnmagában is csodás. Próbálok valamiféle kényes egyensúlyt teremteni szabályos és szabálytalan között. Kicsit hanyagnak tűnhet, persze ehhez a látszólagos hanyagsághoz gondos odafigyelés és az arányok pontos betartása szükséges.

Magnólia

Ibolya

Fürtös györgyike Szeretem a klasszikus, régimódi kerti virágokat. Kicsit tökéletlenek minden levél, szirom más és más, kicsit foltos, gyűrött, szabálytalan ... messze nem makulátlanok és pont ettől olyan rohadtul gyönyörűek!

Ibolya

Magnólia

A virágokat a nagymamám kertjében szedtem. Kismeténg, nefelejcs, ibolya, fürtös györgyike. A magnólia - ó, az az én tikom marad... de annyit elárulhatok, hogy napok óta mindenhol csak őt keresem, bármerre is  járok ... Hát nyisd ki jól Te is a szemed!

Ág

Kattints ide új komment írásához!
Új hozzászólás

2013.08.05.
Halasi Ildikó
Kedves Flóra! Nem ismerek mást,aki ilyen szerelmes lenne a természetbe,a virágokba(magamon kívül). ÁTSÜT A SZERELEM a virágkötészeteden . A kötészet és a költészet(milyen érdekes,hogy milyen közel állnak egymáshoz)? Mindkettő egyazon forrásból táplálkozik,lélekerőből. A munkáid mindig csodálattal és teljes azonosulással figyeltem.(én is virágkötő vagyok)hasonszőrű lelkülettel.és szinte minden munkáddal és gondolatoddal együtt tudok rezegni,amik élnek. Bennem most ezek tartják a maradék lelket,mert másfél éve folyamatos fájdalmaim vannak. A Te munkáid,meg pl: a Palya Bea és Rúzsa Magdi zenéi adnak erőt,hogy ne adjam fel. Adtam,,,,és nem vettem észre,hogy teljesen kifosztattam.Olyan helyre irányítottam a szeretetem,ahova nem szabadott volna. Későn vettem észre,hogy a lélekölés is tét egyes embereknél,ezért most végső lélekzetemmel próbálok töltődni,olyan színtiszta forrásból,mint a te blogod. köszönöm!!!!és további ÉLTETŐ ALKOTÓ MUNKÁT KÍVÁNOK! Ildikó