Flóra Virágboltja
2012.10.02.

Menyasszonyi csokor

Púderrózsaszín, galambszürke, piszkos zöld  - megfáradt színárnyalatok. Kerti rózsák, hortenziák... Óriási - tenyérnyi virágfejek,  milliónyi gyűrött szirom. Imádom!

Sokan óckodnak ezektől a hatalmas fejű rózsa fajtáktól, pedig nem  azért ilyenek, mert épp elnyílnának. Egyszerűen ilyen a fajtájuk, ezerszer szebbek és sokkal tartósabbak kisfejű társaiknál. Az apró foltok gyűrődések, színátmenetek miatt olyan igaziak... Apró hibáikkal nekem tökéletesek.

Asztaldísz

Nézd csak a hortenzia szirmait, lélegzetelállítóan szépek. Hihetetlenül tartós virág, nemesített fajtái nagyobb fejűek, élénkebb, tisztább színűek, viszont amint beindul a szezonja nyár közepétől, én a kerti fajtáját választom. Van itthon a vázában egy szál már három hete - és még mindig gyönyörű!

Naplemente

Nem csak a friss virágok elengedhetetlenül fontosak egy egy munkánál, hanem az is, mibe teszem az elrendezéseket. Más - más tároló edények, más - más karaktert kölcsönöznek ugyanazoknak a virágoknak.

Asztaldísz

Mondd, hát nem csodás ez a kis öblös pohár? Nem jöttem rá mire való, talán fagylaltos pohár... nem tudom.

Szeretem az arany sávot  a szélén, van benne valamiféle antik báj - ódon csillogás. A rombuszmintába meg amúgy is szerelmes vagyok.

Biztos az évek múlása, de valahogy már nem vonzódom ahhoz a tisztán romantikus hangulathoz, az egyen koptatott, csupa hűvös hófehérekhez, hibátlan porcelánokhoz.

Szeretem, ha a kopott tényleg régi, van benne  "anyag". Az üvegnek, a fának, a fémnek súlya van. Szeretem, ha van az elkészült kompozíciókban valami sötét, kicsit relytélyes hangulat.

Szexis, szabad és nagyon természetes - tökéletlen mégis tökéletes.

Asztaldísz

A menyasszonyi csokrot rózsákból, boglárkából, lisianthusból, hortenziából, ornitogallumból, fréziából, sóvirágból, nyuszifülből kötöttem. A zöld, lelógó zseniliafonalhoz hasonló növény a pulykatakony,  a rubint vörös kis tüskés gömböc a ricinus termése... szeretem az évszaknak megfelelő épp aktuális növényeket felhasználni. A fagylaltostálkákhoz régi metszett kristály pezsgőspoharakat választottam, ezek kerültek az asztalokra.

Tökéletesen passzol egy eklektikus, kissé etno stílusú esküvőhöz. Ha szereted a kicsit hippis,nomád hangulatot, a népi törzsi mintákat motívumokat, kötött - horgolt holmikat, természetes anyagokat. Szívesen sétálsz mezítláb és imádod a naplementét, simán felveszel kardigánt a menyasszonyi ruhádhoz... Hát ezt a stílust épp neked találták ki.

Bájosan romantikus, de mégis valahogy olyan laza, szabad és bohókás.

Asztaldísz

Kattints ide új komment írásához!
Új hozzászólás