Flóra Virágboltja
2016.11.13.

Hihetetlen, hogy ez a nap is eljött, hogy a saját esküvőnkről írok. Tudom, sokaknak, akik megismertek minket fontos, hogy belepillanthassanak. És nekem is az, hogy megoszthassam Veletek.

Szerencsés vagyok, hiszen az évek folyamán annyi csodálatos és részletgazdag esküvőt díszíthettünk, rengeteget utaztunk a virágainkkal,  így megvalósíthattam, kiélhettem már annyi vágyamat. Így nem volt rajtam már nyomás. Tudtam, hogy egy nyugodt, könnyed, kötöttségtől mentes napot szeretnénk, ahol nem kell mindennek tökéletesnek lennie. 

Nem  hagyományos esküvőt szerettünk volna, hanem az elmúlt 9 évünk megünneplését és megpecsételését az elkövetkezőknek a szabad ég alatt. A legszűkebb családi - baráti körben. Mindazokkal, akik végigkísértek minket azon az úton ami elvezetett idáig.

Arra vágytam, hogy ezen a napon minden érzékünket elbódítsák a részletek - halvány virágillat, csilingelő jégkockák, fák levelein átszűrődő napfény,ismerős tájak, hazai ízek, mennyei sütemények.

Szüleim Balaton-felvidéki kertjében zajlott az ünneplés és egy közeli réten a ceremónia, ahol rengeteget kirándultunk, mikor ideköltözött a család. Szerettem volna, hogy a természet, a virágok, növények mindenhol megjelenjenek, körbeöleljenek. A hajunkba gabalyodva, az öltözékünkön, a süteményeken a terítéken burjánzanak végig.

Így mikor tavasszal elhatároztuk, hogy férj és feleség leszünk, az első dolog volt amit tudtam - ki kell bővítenem a már meglévő kristály-, arany - virágmintás poharainkat,  tányér gyűjteményemet. Még az esküvő előtti héten is vadásztuk az utolsó tökéletes darabokat.

A kora délelőtti  hivatalos ceremónia után együtt készülődtünk, közösen terítettük meg a hosszú asztalt, hogy mire megérkeznek a többiek, minden összeálljon. Az asztalra üvegcsékbe vegyesen kerültek a nyárra jellemző virágok, gyümölcsök és kis virágelrendezések, amiket előző nap kötöttem meg - nem terveztem előre különösebben. Szerettem volna, ha könnyed és buja az összhatás,  minden mesterkéltség nélkül. 

Pillanatnyi kedvenc virágaimat egészítettem ki a kertből szedettekkel.  Így került édesborsó, pünkösdi rózsa, kerti rózsák, tubarózsa, cickafark, saját dáliáim, cosmos, szarkaláb, rengeteg fűszernövény a csokromba, asztalokra. A lányoknak és magamnak koszorút kötöttem illatos fűszerekből és virágokból ...  van benne valami régimódi, őrülten romantikus  szabadság érzés.

A családomban a terített asztal, a közös étkezések nagyon meghatározóak. Így fontos volt, hogy nem csak a terítés, az ételek is különlegesek legyenek. Fel sem merült, hogy más készítse az ünnepi lakomát - csak mi magunk. Apukám lőtte a vaddisznót, az őzet,  füstölte a lazacot. A húgom eszméletlen quiche - i, anyukám isteni ragulevese, nagybátyám zsidókiflije, nagymamám  fantasztikus savarin- je tette fel az a koronát az este végére.  Mindenki kivette a részét a készülődésből már hetekkel a nagy nap előtt - a rengeteg belefektetett energia, munka és gondos törődés érződött minden részleten.

A süteményeken is megjelentek az ehető növények, virágok. Amikor Niki - Az én tortám  -  ehető virágos vajas kekszeit megláttam, alig hittem a szememnek. Olyan szépek voltak. De mégis az esküvői tortáink voltak a leg lélegzetelállítóbbak. A pici, rózsakvarcos torta a bazsarózsa bimbóval - Annyira tökéletes volt. 
Annyi elképesztő tortáját láttam már, de az én szívem csücske mindörökre ez a kis műremek marad!

A jégkockákba apró rózsabimbókat, levendulát, málnát, szamócát, bazsalikomot, áfonyát, citromot, mentát, lime-ot  fagyasztottunk. Leggyönyörűbbek  a korall muskátli virágosak voltak. Igazán apró részlet, mégis annyit hozzátesz a végső hangulathoz.

Rövid készülődés, felfrissülés után...

Délután elszöktünk és előkészítettük a közeli  réten a ceremónia helyszínét és ott vártunk a többiekre. 

Valami igazán egyszerű, de különleges dolgot szerettünk volna.

Végül a kertből vágott, csüngő eperfa ágaiból raktunk ki egy kört - itt mondtuk el a fogadalmainkat egymásnak. A ceremónia végén mindenkit arra kértük,  egy-egy virágot tegyenek az eperfa levelek közé,  így " zárták be " a szimbolikus kört körülöttünk. 

Az eperfa jelentése - Csak téged szeretlek! ( erre később bukkantam rá, így utólag annyira sorsszerűnek érzem) A koccintások, nagy ölelkezések után, a többiek lassan hazaindultak  a vacsora helyszínére. Mi pedig maradtunk még egy kicsit a réten, elcsípni az utolsó napsugarakat.

Enikő és Levente  - Pinweood Weddings - úgy kísértek bennünket végig ezen a napon, hogy szinte  beleolvadtak az eseményekbe. Észrevétlenül voltak jelen, minden apró részletet, rezdülést lencsevégre kaptak. Szerettük volna, ha szabadon alkotnak -  a végeredmény pedig minden képzeletünket felülmúlta. A látásmódjuk varázslatos módon felerősítette azt az atmoszférát, ami átitatta ezt a számunkra olyan különleges napot. 

Annyira hálásak vagyunk, hogy ilyen fantasztikus család és barátok vesznek körbe minket. Örök élmény marad, ez hajnalban didergős, néhol napsütéses, kicsit borongós őrülten szélfútta nyári nap veletek.


Warning: include(/var/www/vhosts/floraatelier.com/floraatelier.com/video/eskuvo.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/floraatelier.com/blog.floraatelier.com/index.php on line 162

Warning: include(): Failed opening '/var/www/vhosts/floraatelier.com/floraatelier.com/video/eskuvo.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/vhosts/floraatelier.com/blog.floraatelier.com/index.php on line 162

Kattints ide új komment írásához!
Új hozzászólás

2016.12.29.
Szilvi
Drága Flóra és Andris! Most talátam meg csak a beszámolót, amit szívből köszönök. És nem állom meg, hogy ide írjam, hogy igen, Niki bazsarózsa-bimbós tortája a legszebb, amit életemben láttam. Tényleg. De a menyasszony is. Bizony. :D Andris, te mázlista!!! Szívből gratulálok! Az eperfás titkot meg külön köszönöm!!! Szeretettel ölellek titeket! Szilvi
2016.11.23.
Karisztl Márta
Drága Flóra!Nehezen találok szavakat.Ahogy olvasom soraidat úgy éreztem mintha egy Tündérmesében lennék.Ez volt a Te napod!A tökéletes nap.Minden napotok legyen csodaszép!