Flóra Virágboltja
2014.01.12.

Boglárka
Gondolatok a múlt évről, vágyak, tervek idénre. Nem fontossági vagy időrendi sorrendben.
Egy kis titkot elárulok még így az elején. Minden  menyasszonyi csokorba kell tennem egy szál valamit, amit én szedtem le.
Akár a kertből, a teraszunkról, a mezőről, ez  a titkos összetevő - valamiért úgy érzem a csokrok igazi lelkét ez adja meg. Ezért szeretnék rengeteg virágot ültetni.

A múlt  év nagy felfedezése a clematis - elképesztően tartós, pedig olyan kis filigránnak tűnik. Rengeteg fajtája létezik, idén minél többet szeretnék kipróbálni. Ugyanezt érzem a pünkösdi rózsával kapcsolatban is - új dimenziókat nyitott előttem, lenyűgöző, corall árnyalatú, ami a napok múlásával vanília sárgává fakul - és még mennyi mennyi  árnyalata van, amit sosem próbáltam!

Buék


Az édesborsó -  elképesztő illatos gyönyörűség és a kerti rózsák gyűrött  kis szirmaikkal lélegzetelállítóak. Elfogult lettem a dáliával. Teljesen megőrjít. Tavaly az összes menyasszonyi csokorba került augusztustól... a fekete leírhatalan! Idén ki kell próbálnom a tejeskávé árnyalatú fajtáit is...

Boglárka

Arra is rájöttem, hogy este szeretek a legjobban dolgozni.Sokszor alakult úgy, hogy csütörtök - péntek éjszaka dolgozom. Napközben jönnek mennek, beugranak elterelik a figyelmem. Mikor éjszaka egyedül vagyok a virágokkal, hallgatok valami jó zenét - sokkal jobban haladok. Bent nyugalom van, kint csend és sötét, valahogy mindig azt érzem, van ebben valami "elcseszettül" romantikus. Miközben mindenki alszik én akkor teszem a dolgom. Mindig azt gondolom, ha valaki ilyenkor arra jár, úgy néz ki a studió, mint egy kivilágított virágos akvárium.
 
Idén szeretnék többet főzni, hosszú asztalon megteríteni, régi és új barátokkal együtt lenni. Inspiráló emberekkel találkozni, közös szenvedélyekről, semmiségekről beszélgetni, együtt működni, csak úgy virágkoszorút hordani. Többet lazítani, kevesebbet aggódni. Több vizet és több pezsgőt inni. Lelassulni, lazábbnak, spontánabbnak lenni - őrültségeket csinálni... kevesebbet csúnyán beszélni. Kevésbé hevesnek és makacsnak lenni. Lerázni mindazt a félelmet és bizonytalanságot, ami sokszor visszatart. Nem a tökéletességre törekedni. Fotókat azonnal kitenni, érzéseket rögtön leírni.

Boglárka

Úgy érzem ez egy jó év lesz, mindannyiunknak!

Helló 2014! 

Kattints ide új komment írásához!
Új hozzászólás

2014.01.22.
Szabó Izabella
Kedves Flóra! Örülök, hogy megismerhettelek. Szépek a virágaid, csodásak a munkáid. Minden szépet és jót kívánok neked!Teljesüljenek az álmaid. Üdvözlettel: Izabella